FacebookTwitterWinkel
05.08.2016

Rijks-subsidie voor Het NUT!

Afgelopen dinsdag maakte het Fonds Podiumkunsten haar toekenningen bekend.
Waar enkele grote, gevestigde namen de komende subsidieperiode buiten de boot vallen, worden een aantal nieuwe theatergroepen door het fonds omarmd. Eén van deze nieuwkomers is, tot onze grote trots, het Nieuw Utrechts Toneel.

Mede dankzij de meerjarige ondersteuning van het rijk en de gemeente, zien we onze dromen voor nieuwe projecten de komende jaren werkelijkheid worden.
“Ik ben ongelooflijk trots en vereerd met de erkenning van het fonds, het vertrouwen en de nieuwsgierigheid die zij hebben uitgesproken ten opzichte van onze plannen. Temeer omdat het niveau van de aanvragen dit jaar zo hoog ligt en het budget daarvoor zo tekort schiet.” (Greg Nottrot, artistiek leider Het NUT)

Op stapel voor de komende jaren liggen onder andere twee gloednieuwe theaterinitiatieven: De Achtervolgers (Theater ontmoet sport; Over de schoonheid van verliezen en de tragiek van de winnaar) en Met man en Macht (Jibbe Willems is de nieuwe Shakespeare; Over macht, ambitie, hoogmoed en de val).

Momenteel zijn we echter druk bezig met onze nieuwe voorstelling Terug, naar de Kersentuin, welke van 18 tot 28 augustus op locatie zal spelen in de kersenboomgaard Leidsche Rijn. ‘Terug’ wordt een vertolking van Tsjechovs klassieker ‘De Kersentuin’, in het licht van de Griekse economische crisis. Doorleef zes weken vakantie in één nacht: zwoele avonden, tjilpende krekels en gulle gastvrijheid in een failliet land.

Op 8 oktober van dit jaar volgt een unieke samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en Het Nationale Toneel, tijdens een 12-uur durende nonstop voorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht. Op deze Amerikaanse verkiezingsnacht reageert ons Orde-team van tekstschrijvers en acteurs live op de titanentrijd en vervlecht de allerlaatste ontwikkelingen door het toneelstuk. Stemmen! wordt een theatraal spel tussen fictie en werkelijkheid, balancerend op de grens tussen theater en politiek, journalistiek en satire.

Tickets voor beide voorstellingen zijn te koop via de Stadsschouwburg Utrecht.

nut4jarenplan

Meer Nieuws