FacebookTwitterWinkel
13.07.2016

Orde van de Dag website onder constructie

De website van de Orde van de Dag krijgt een nieuwe look! Hierdoor is de site tijdelijk onbereikbaar, maar er komt veel moois voor terug. Toffe nieuwe projecten, bijvoorbeeld. Voor nu alvast een voorproefje:

't Torentje
torentje

Stel: je bent verkozen tot minister-president. Elke keuze die je maakt heeft consequenties. Maak je de verkeerde, dan moet je aftreden. Hoe lang zou je het volhouden? De makers van Het Torentje weten het ook niet, want iedere voorstelling is anders. Er liggen meer dan 300 scènes klaar, maar welke vanavond gespeeld gaan worden weet niemand. Het Torentje is wat er zou gebeuren als Borgen een spelshow zou zijn, of Mark Rutte een willekeurige Boulevard-bezoeker.

Festival Boulevard - Den Bosch 4 t/m 14 augustus
.

Nu Het Stof Is Gaan Liggen
nhs-foto-klein

Schijnbaar eenvoudige liedjes, waarvan de tekst of muziek je in het hart of het hoofd raakt. Marcel Osterop en Frank van Kasteren schreven er binnen de theatrale actualiteitenshow Orde van de Dag een hele hoop. Nu de actualiteiten voorbij zijn gevlogen en het stof is gaan liggen, blijft wat er over is: de basis voor een muziektheateravond waarin de makers hun persoonlijke drijfveren vorm geven. Een bezwering op de alsmaar veranderende tijd.

De Parade - Amsterdam 12 t/m 15 augustus
.

De Orde goes Belgium
ovd-jip-klein

De Orde van de Dag zoekt de grens op. En wel die van België! Aankomend seizoen gaan we meermaals de samenwerking aan met het ARSENAAL/LAZARUS om orde te scheppen in het Mechelse nieuws van alle dag. We trappen het theaterseizoen af op 15 & 16 september. Kraakvers tekstmateriaal, nagelnieuwe muziek, volstrekt ongekende teksten en telkens andere gasten. U ziet hen zwoegen, zweten, uit hun rol vallen en er weer in duiken.

Het ARSENAAL - Mechelen 15 & 16 september
.

Stemmen!
stm-beeld

Een spectaculaire verkiezings-special i.s.m. Het Zuidelijk Toneel! Maar liefst 12 uur lang, non-stop in de Stadsschouwburg Utrecht. Bereid je voor op een bloeddorstige voorstelling vol hilarische, messcherpe en indringende scènes, interviews en reportages. Een doortastende, interactieve zoektocht naar de invloed van de media op het politieke klimaat. In de aanloop van de verkiezingsnacht speelt de Orde van de Dag enkele onderzoeksvoorstellingen door het land.

Diverse theaters - 10 oktober t/m 8 november
.

Ouds & Nieuws Show 2016
ons-poster

Het leukste alternatief voor de oudejaarsconference! Voor het derde jaar op een rij blikt het team van schrijvers, acteurs en muzikanten terug op een krankzinnig, bomvol jaar. 365 dagen, gezien vanuit de beleving van Japie Jonker. De makers van De Orde brengen je een avond hyper-actueel theater op het scherpst van de snede. Een doortastende knipoog naar 12 maanden journalistiek.

Diverse theaters - 25 november t/m 31 december

Meer Nieuws