FacebookTwitterWinkel

Weg

5 t/m 15 juni 2015
The Wall in Leidsche Rijn & Oerol

Van 5 tot en met 15 juni speelde Het NUT de wonderlijke voorstelling Weg, een reisverhaal voor thuisblijvers. Bijzonder decor van Weg was The Wall, het honderden meter lange geluidsscherm en winkelcentrum langs de A2. Weg is meer dan alleen theater. Deel van het programma was een gezamenlijk, bourgondisch en biologisch driegangendiner. Om uit te buiken stonden er 100 bedjes klaar waar het publiek liggend kon luisteren naar een theatraal after dinner concert.

In Weg onderzochten theatermakers Greg Nottrot en Daniël van Klaveren het fenomeen ‘de vreemdeling’. Wie is de reiziger, waar komt de vluchteling vandaan, waarom verlangen wij zo naar de exoot en zijn wij bang voor de buitenlander?

Op avontuurlijk terrein
Het NUT speelde in 2013 de succesvolle voorstelling Geluk bovenop het dak van de A2 in Utrecht. Voor Weg hebben de theatermakers gekozen voor een eveneens onvergetelijke locatie, The Wall in Leidsche Rijn. In een nog onaangeraakte ruimte van maar liefst 20.000 vierkante meter (met uitzicht over de A2) werden voorstelling, diner en een randprogramma samengebracht.

Theatraal diner met honderd vreemden
Chefkoks Janneke Boerma en Asia Komarova verzorgden een verrassend driegangenmenu bestaande uit biologische en streekgebonden producten.

Foto's: Willem Popelier
  • Pers en Recensies:

    Cleeft *****
    7 juni 2014
    “De verhalenvertellers van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) nemen het publiek onvermoeibaar mee op een reis die een perfecte balans is tussen humor en bewustwording.”

    Theaterkrant ***
    5 juni 2014
    “De scènes wisselen elkaar in hoog tempo af en worden met volle overgave gespeeld.”

  • Credits:

    Spel en Concept - Greg Nottrot en Daniël van Klaveren
    Lichtontwerp - Uri Rapaport
    Techniek - Terrus Wassenaar
    Chefkoks - Janneke Boerma en Asia Komarova
    Productie - Kim Eldering
    Zakelijke assistentie - Miel van Teijlingen
    Marketing - Anke Asselman
    Fotografie - Maria Stijger, Lize van Olden, Willem Popelier
    Grafisch Ontwerp - Thijs Verbeek

  • Met dank aan:

    Stadsschouwburg Utrecht
    Beebox