FacebookTwitterWinkel

Terug, naar de Kersentuin

18 t/m 28 augustus 2016
Kersenboomgaard Leidsche Rijn

Greg Nottrot speelt in z’n eentje zijn versie van Tsjechovs klassieker De Kersentuin. Hij situeert zijn vertelling in zijn opa’s vervallen zomerhuis op een Grieks eiland. De plek waar hij iedere zomer zeven weken lang de tijd traag voorbij zag trekken. De plek waar z’n jeugd verpakt in doeken opgeslagen ligt. Een plek die hij wellicht verkopen moet.

Terug, naar de Kersentuin is een zomerse voorstelling op locatie in een oude kersenboomgaard, omgeven door de nieuwbouw van Leidsche Rijn. Een verhaal over de heimwee naar vroeger, de Griekse crisis, vluchtelingen, xenofobie, de uitverkoop en ingemaakte kersen.

Kom langs! Maak je om geld geen zorgen. Ik zal je gul en gastvrij ontvangen. IJskoud water, Griekse koffie en een lepel zoete wisino. Nog één keer feest voordat we de deuren sluiten en opgelucht juichen: “ We zijn failliet!”.

Foto's: Willem Popelier

 • Pers en Recensies:

  Cultureel Persbureau *****
  "Fascinerend avondje filosofie over Grieks vakantiehuis"

  Cleeft
  "Dat er op de achtergrond auto’s en treinen voorbij razen, maakt het geheel alleen maar romantischer. Op een plek zonder herinneringen, creëert hij een stukje nostalgie."

 • Credits:

  Concept/Spel/Tekst - Greg Nottrot
  Regie - Floor Leene
  Vormgeving - Christina Linaris Coridou
  Dramaturgie - Jannet van Lange
  Fotografie - Willem Popelier
  Grafisch Ontwerp - Nanda van der Meer

 • Subsidienten:

  Gemeente Utrecht