FacebookTwitterWinkel

Orde van de Dag

Sinds 2010 - Heden
Stadsschouwburg Utrecht & Parktheater Eindhoven

De succesvolle satirische, hyperactuele actualiteitenshow Orde van de Dag is maandelijks te zien in Stadsschouwburg Utrecht en strijkt geregeld neer in het Parktheater in Eindhoven. Vandaag in het nieuws, vanavond op het podium! Onder leiding van theatermaker Greg Nottrot werpt een team van acteurs, muzikanten, cabaretiers en schrijvers elke editie opnieuw een verrassend licht op de merkwaardigste berichten uit de actualiteit. Sketches, liedjes, columns, theaterscènes en gedichten, niets is ondenkbaar in deze telkens unieke en eenmalig opgevoerde show. Soms hilarisch, soms ontroerend, maar altijd met één belangrijke missie: een klein beetje orde scheppen in de waan van de dag. Met de vaste nieuwsredactie en elke editie nieuwe gasten.

Foto's: Willem Popelier
 • Pers en Recensies:

  Cutting Edge
  23 oktober 2012
  "Scènewisselingen, nieuwsflashes en jingles van de band: het hapert geen moment. Het is een zeer knappe en bewonderenswaardige prestatie van de leden van ‘De orde van de dag’."

  Cultureel Persbureau
  5 september 2012
  "‘De Orde van de Dag’ is [...] de belangrijkste theatervernieuwing sinds 20 jaar."

  Parool
  1 september 2012
  "Niet terug te zien, heet van de naald en vlijmscherp."

  Cultuurbewust
  22 september 2011
  "De orde van de dag is [...] een stuk minder serieus als Het Achtuurjournaal, maar zeker zo doeltreffend."

 • Credits:

  De Orde - Greg Nottrot, Mark Kraan, Daan Windhorst, Jibbe Willems, Michiel Lieuwma, Marcel Osterop, Frank van Kasteren, Wilko Sterke e.a.
  Fotografie - Willem Popelier
  Logo - Woes van Haaften