FacebookTwitterWinkel

De Denderende Tijd

9 t/m 27 augustus 2017
Berlijnplein, Leidsche Rijn

15 februari 1894. Martial Bourdin wandelt richting Greenwich met een tijdbom om zijn middel. Zijn missie: een aanslag op het Koninklijk Observatorium, ijkpunt van de tijd. Niet enkel als symbolische daad, maar als oprechte poging om de tijd en haar vooruitgang een halt toe te roepen.

Augustus 2017. Theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene onderzoeken de motieven van Bourdin en vragen zich af hoe zij vandaag de dag de tijd tot stilstand zouden brengen. Is er een manier om te ontsnappen aan het alsmaar voort tikkende verval?

Unieke locatie
De Denderende Tijd was de vijfde zomervoorstelling van Het NUT op een unieke locatie in Leidsche Rijn. Ditmaal rond de grootste bouwput van Nederland, waar hijskranen de toekomst uit de Romeinse grond trekken.

Bourgondisch diner
Na de voorstelling nam het publiek plaats aan lange, rijk gedekte tafels. Ze gingen mee op een culinaire tijdreis van prehistorische amuze tot futuristisch nagerecht. Alles vers en biologisch!

Escape-room 2.0
Het NUT bouwde haar eigen explosieve escape-room: lukt het het publiek om te ontsnappen aan de denderende tijd? Of blijven zij voor altijd gevangen in het moment?

Kortom: Een bomvolle avond die elk moment kon exploderen!

Foto's: Paul Hoes
 • Pers en Recensies:

  Theaterkrant:
  "Een dynamische productie waarin het verhaal van de terrorist, conceptuele gedachten over tijd en een inkijkje in het privéleven van de makers voortdurend door elkaar versneden worden." ***

  8weekly:
  "Echt een totaalervaring en een must see voor iedereen die even wil ontsnappen aan ons huidige gehaaste leven." ****

 • Credits:

  Tekst/concept/spel: Floor Leene, Greg Nottrot
  Eindregie: Daniël van Klaveren
  Muziek: Pascal van Hulst
  Illustratie poster: Cynthia Borst
  Grafische Vormgeving: Nanda van der Meer
  Scenefoto's: Paul Hoes

 • Subsidienten:

  Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, kfHeinfonds, RAUM, Fentener van Vlissingen fonds

 • Met dank aan:

  CineMec Utrecht, Albert Heijn Terwijde, Leidsche Rijn Centrum, RAUM, Brouwerij Maximus, Olijfbedrijf en Plattelandswinkel Goes