FacebookTwitterWinkel

De Achtervolgers: 100m sprint

17 februari 2019
Stadsschouwburg Utrecht

De Achtervolgers doen verslag van de grootste gebeurtenissen uit de sportgeschiedenis. Ze brengen heroïsche, ontroerende en bloedstollende sportverhalen terug tot leven in het theater. Een voetbalwedstrijd als Griekse tragedie, een tennismatch als virtuoze dialoog of een wieleretappe als roadmovie. We komen vliegensvlug uit de startblokken met de pilot ‘100 meter sprint’, in aanloop naar de voorstelling die we komend seizoen gaan spelen.

In vier muzikaal omlijste monologen - geschreven door Jibbe Willems, Frank Heine, Greg Nottrot & Dirk van Pelt - onderzoeken De Achtervolgers het gevecht tegen de grenzen van het menselijk kunnen.

Murth Mossel (Flinke Namen, Comedytrain) kruipt in de huid van Jesse Owens, Lottie de Bruijn (Oostpool, Bonte Hond) brengt Foekje Dillema terug tot leven en Dennis Coenen zet Oscar Pistorius (Aluin, Het Zuidelijk Toneel) op het toneel. Een theatrale krachtmeting over de schoonheid van verliezen en de tragiek van het winnen.

Gedurende de avond komen diverse sportwetenschappers, filosofen en trainers ana het woord. Gezamenlijk gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag: waar ligt de grens van de eeuwige versnelling?

Voorprogramma: Studio Sport
Ben je benieuwd naar De Achtervolgers, maar wil je Studio Sport niet aan je voorbij laten gaan? Geen zorgen! Voorafgaand aan de voorstelling kun je in restaurant Zindering voor slechts €12,50 met het bord op schoot eten, zonder het NK Atletiek te hoeven missen. Diner vanaf: 18:00 uur

Foto's: Bas de Brouwer

 • Credits:

  Concept: Greg Nottrot
  Spel: Greg Nottrot, Murth Mossel, Lottie de Bruijn & Dennis Coenen
  Regie: Titus Tiel Groenestege
  Schrijvers: Jibbe Willems, Frank Heine, Greg Nottrot & Dirk van Pelt

 • Subsidienten:

  Gemeente Utrecht
  Fonds Podiumkunsten