FacebookTwitterWinkel

Celebration 3

15 t/m 24 juni 2012
Oerol

Midden op een eiland, midden in een weiland verrijst het utopische dorp GELUK. Twee jaar lang bouwde Het NUT aan deze droom, nu is het tijd voor beschuit met muisjes. Vol verwachting delen zij het resultaat. Celebration 3 vormt de finale van de succesvolle CELEBRATION Trilogie, een drieluik over het vormgeven van geluk en het streven naar vooruitgang.

Zij staat in de klei, zwanger van het nieuwe. Ze is misselijk, zenuwachtig en angstig, maar tegelijk ook optimistisch, vol van leven en nieuwsgierig. En hij? Hij is trots. Aan hun horizon verschijnt een vreemdeling en in hun binnenste groeit iets nieuws.

Celebration 3 gaat over de angst voor en het verlangen naar de vreemdeling. De vreemdeling die ons geluk bedreigt door zijn onvoorspelbaarheid. De vreemdeling die ons bedwingt en binnendringt. De vreemdeling die van onze honing eet en onze melk drinkt en langzaam ons hart in kruipt.

Foto's: Saris & den Engelsman
 • Pers en Recensies:

  Theaterkrant ***
  "In een helder en trefzeker taalgebruik schetst Osterop hoe relaties kapot kunnen gaan aan een belangenstrijd, maar toont hij ook aan hoe louterend een attitude zonder vooringenomenheid en waardeoordelen kan werken."

  Cultuurpodium
  "Mooi spel van Floor Leene en Marc Stoffels"

 • Credits:

  Concept/Spel - Floor Leene
  Spel - Marc Stoffels
  Tekst - Marcel Osterop
  Regie - Roeland Hofman
  Dramaturgie/productie - Jannet van Lange
  Geluidstechniek - Krzysztof Burdzy
  Artistiek advies - Uri Rapaport, Greg Nottrot
  Zakelijke leiding - Greg Nottrot
  Fotografie - Saris & den Engelsman